Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety Tandoori Masala z selera i ziemniaków

Kotlety Tandoori Masala z selera i ziemniaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 573 Ocena: 10267

Dodano:

Odsłon: 10415

Zdrowsza i lżejsza wersja kotletów mielonych. Smak i zapach jest niesamowity, gorąco polecam na piątkowy obiad.

Składniki

  • obrane ziemniaki 210 g
  • obrany seler 130 g
  • obrana marchewka 40 g
  • Tandoori Masala ok.1,5 łyżeczki
  • czosnek granulowany ok. 1,5 łyżeczki
  • Sól morska, pieprz cytrynowy do smaku
  • 1 spore jajko + 1 łyżka majonezu
  • płatki kukurydziane do panierowania
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Seler, marchewkę i ziemniaki ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty czosnku granulowanego.
    Dobrze odparować, utłuc i wystudzić.
    Do ziemniaków dodać roztrzepane jajko, majonez, przyprawy i wszystko dobrze wymieszać.
    Zwilżonymi dłońmi formować okrągłe, lekko spłaszczone kotlety. Każdy panierować w pokruszonych płatkach kukurydzianych.

  2. Krótko smażymy z obu stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń