Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię przyrządzać obiady z mięsem drobiowym w roli głównej. W tym przepisie można zastosować filety lub polędwiczki drobiowe. Żartobliwie my nazywamy je „kotletami teściowej”, gdyż to ona pierwsza je przyrządziła. Oczywiście każda z nas dodaje inne dodatki. Te kotlety stanowią istny przegląd lodówki.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 104
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 50
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 308
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1434
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 104
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 50
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 308
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1434
Składniki
1. Paprykę sparzam i kroję w kostkę.
2. Ser kroję w kostkę.
3. Polędwiczki kroję drobno.
4. Pieczarki kroję w plasterki i prużę na maśle. Potem drobno kroję.
5. Wszystkie składniki łączę. 6. Dodaje jajko i przyprawy.
7. Wyrabiam masę na kotlety - musi być dobrze wyrobiona by kotlety się nie rozpadały.
8. Formuję okrągłe płaskie kotleciki i obtaczam w bułce tartej.
9. Po dokładnym obtoczeniu kotletów na patelni zaczynam rozgrzewać olej.
10. Smażę na rozgrzanym oleju aż się zwiążą i obracam na druga stronę. Zmniejszam ogień, przykrywam patelnie pokrywką i piekę ok. 20 minut. 11. Podaję z frytkami z piekarnika lub cząstkami ziemniaków z piekarnika. UWAGA składniki do farszu można utrzeć na tarce do warzyw (surówek) na największych oczkach. Wtedy mięso z kurczaka dobrze by było zamrożone. Kotlety będą bardziej zwięzłe - masa będzie bardziej rozdrobniona.