Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię przyrządzać obiady z mięsem drobiowym w roli głównej. W tym przepisie można zastosować filety lub polędwiczki drobiowe. Żartobliwie my nazywamy je „kotletami teściowej”, gdyż to ona pierwsza je przyrządziła. Oczywiście każda z nas dodaje inne dodatki. Te kotlety stanowią istny przegląd lodówki.
1. Paprykę sparzam i kroję w kostkę.
2. Ser kroję w kostkę.
3. Polędwiczki kroję drobno.
4. Pieczarki kroję w plasterki i prużę na maśle. Potem drobno kroję.
5. Wszystkie składniki łączę.
6. Dodaje jajko i przyprawy.
7. Wyrabiam masę na kotlety - musi być dobrze wyrobiona by kotlety się nie rozpadały.
8. Formuję okrągłe płaskie kotleciki i obtaczam w bułce tartej.
9. Po dokładnym obtoczeniu kotletów na patelni zaczynam rozgrzewać olej.
10. Smażę na rozgrzanym oleju aż się zwiążą i obracam na druga stronę. Zmniejszam ogień, przykrywam patelnie pokrywką i piekę ok. 20 minut.
11. Podaję z frytkami z piekarnika lub cząstkami ziemniaków z piekarnika.
UWAGA składniki do farszu można utrzeć na tarce do warzyw (surówek) na największych oczkach. Wtedy mięso z kurczaka dobrze by było zamrożone. Kotlety będą bardziej zwięzłe - masa będzie bardziej rozdrobniona.
Jak to przed świętami zakupy, załatwianie spraw. Więc obiad późno ale jest w...
Odsłon: 476
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 189
Ciasto bez pieczenia - jogurtowiec na zimno z musem truskawkowym. Przygotowan...
Odsłon: 2457
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 189
Ciasto bez pieczenia - jogurtowiec na zimno z musem truskawkowym. Przygotowan...
Odsłon: 2457
Składniki
1. Paprykę sparzam i kroję w kostkę.
2. Ser kroję w kostkę.
3. Polędwiczki kroję drobno.
4. Pieczarki kroję w plasterki i prużę na maśle. Potem drobno kroję.
5. Wszystkie składniki łączę. 6. Dodaje jajko i przyprawy.
7. Wyrabiam masę na kotlety - musi być dobrze wyrobiona by kotlety się nie rozpadały.
8. Formuję okrągłe płaskie kotleciki i obtaczam w bułce tartej.
9. Po dokładnym obtoczeniu kotletów na patelni zaczynam rozgrzewać olej.
10. Smażę na rozgrzanym oleju aż się zwiążą i obracam na druga stronę. Zmniejszam ogień, przykrywam patelnie pokrywką i piekę ok. 20 minut. 11. Podaję z frytkami z piekarnika lub cząstkami ziemniaków z piekarnika. UWAGA składniki do farszu można utrzeć na tarce do warzyw (surówek) na największych oczkach. Wtedy mięso z kurczaka dobrze by było zamrożone. Kotlety będą bardziej zwięzłe - masa będzie bardziej rozdrobniona.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pieczone kotlety mielone faszerowane fasolką szparagową i pomidorem
Dania główne
Fasolka szparagowa z pieczarkami w śmietanie z nutą czosnku
Dania główne
Paluchy drobiowe zawijane w boczek
Dania główne
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Pieczone kotlety mielone faszerowane fasolką szparagową i pomidorem
Polecam, pyszne. Mięso dobrze smakuje z fasolką szparagową, suszonymi pomidor...
Odsłon: 72
Fasolka szparagowa z pieczarkami w śmietanie z nutą czosnku
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 119