Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię przyrządzać obiady z mięsem drobiowym w roli głównej. W tym przepisie można zastosować filety lub polędwiczki drobiowe. Żartobliwie my nazywamy je „kotletami teściowej”, gdyż to ona pierwsza je przyrządziła. Oczywiście każda z nas dodaje inne dodatki. Te kotlety stanowią istny przegląd lodówki.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1657
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3056
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1129
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1912
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1657
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3056
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1129
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1912
Składniki
1. Paprykę sparzam i kroję w kostkę.
2. Ser kroję w kostkę.
3. Polędwiczki kroję drobno.
4. Pieczarki kroję w plasterki i prużę na maśle. Potem drobno kroję.
5. Wszystkie składniki łączę. 6. Dodaje jajko i przyprawy.
7. Wyrabiam masę na kotlety - musi być dobrze wyrobiona by kotlety się nie rozpadały.
8. Formuję okrągłe płaskie kotleciki i obtaczam w bułce tartej.
9. Po dokładnym obtoczeniu kotletów na patelni zaczynam rozgrzewać olej.
10. Smażę na rozgrzanym oleju aż się zwiążą i obracam na druga stronę. Zmniejszam ogień, przykrywam patelnie pokrywką i piekę ok. 20 minut. 11. Podaję z frytkami z piekarnika lub cząstkami ziemniaków z piekarnika. UWAGA składniki do farszu można utrzeć na tarce do warzyw (surówek) na największych oczkach. Wtedy mięso z kurczaka dobrze by było zamrożone. Kotlety będą bardziej zwięzłe - masa będzie bardziej rozdrobniona.