Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste jarskie danie. Można podać z surówką lub kwaśną śmietaną.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5932
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 694
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 800
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5932
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 694
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 800
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać rozdrobniony widelcem twaróg i jajko, wymieszać. Do masy wsypać mąkę, bułkę tartą i posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać.
Z masy formować okrągłe kotlety, obtoczyć w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron.