Do góry

Dania główne Przepis na:

kotlety twarogowe z cukinią

Przepis dnia 2021-08-24
kotlety twarogowe z cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 316 Ocena: 2544

Dodano:

Odsłon: 4878

Proste jarskie danie. Można podać z surówką lub kwaśną śmietaną.

Składniki

  • twaróg - 250 g
  • cukinia - 2 szt
  • jajko - 1 szt
  • mąka pszenna - 3 łyżki
  • bułka tarta - pół szklanki
  • posiekany koperek - 1 łyżka
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierowania kotletów
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
kotlety twarogowe z cukinią

Przygotowanie

  1. Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać rozdrobniony widelcem twaróg i jajko, wymieszać. Do masy wsypać mąkę, bułkę tartą i posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać.

  2. Z masy formować okrągłe kotlety, obtoczyć w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń