Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste jarskie danie. Można podać z surówką lub kwaśną śmietaną.
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 332
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 332
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać rozdrobniony widelcem twaróg i jajko, wymieszać. Do masy wsypać mąkę, bułkę tartą i posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać.
Z masy formować okrągłe kotlety, obtoczyć w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron.