Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety w serowej panierce to danie, które koniecznie musisz spróbować. Tę prostą potrawę pełną smaku możesz serować jako element dania obiadowego lub apetyczną przekąskę w towarzystwie sosów, korniszonów i ulubionej sałatki.
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 31
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 86
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 135
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5318
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 146
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 31
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 86
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 135
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5318
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 146
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój na porcje jak na kotlety. Następnie lekko ubij i natrzyj solą oraz czarnym pieprzem. W misce wymieszaj starty ser z jajkami, musztardą, majonezem, mąką i mieloną papryką. Możesz dorzucić odrobinę suszonego czosnku, curry lub inne, ulubione przyprawy. Dokładnie wymieszaj zawartość miski.
Przygotowane kotlety obtaczaj w serowej mieszance i smaż na mocno rozgrzanym oleju. Smaż na złoty kolor, po czym odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Z powodzeniem możesz także upiec sznycle w piekarniku. Wystarczy ok. 20 minut w 180°C, a w połowie pieczenia odwróć je na drugą stronę.
Kotlety w serowej panierce serwuj od razu po przygotowaniu. Zamiast mięsa z kurczaka możesz użyć białej ryby, np. dorsza – wtedy do panierki dodaj odrobinę skórki z cytryny dla podkręcenia smaku.