Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety w serowej panierce to danie, które koniecznie musisz spróbować. Tę prostą potrawę pełną smaku możesz serować jako element dania obiadowego lub apetyczną przekąskę w towarzystwie sosów, korniszonów i ulubionej sałatki.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1022314
Pyszna i sycąca pasta
Odsłon: 81
Chłodnik to idealny posiłek na upały. Połączenie jogurtu i ogórków znakomicie...
Odsłon: 72
Smoothie z arbuza to wyjątkowo smaczny i orzeźwiający napój, idealny na upaln...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1022314
Pyszna i sycąca pasta
Odsłon: 81
Chłodnik to idealny posiłek na upały. Połączenie jogurtu i ogórków znakomicie...
Odsłon: 72
Smoothie z arbuza to wyjątkowo smaczny i orzeźwiający napój, idealny na upaln...
Odsłon: 40
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój na porcje jak na kotlety. Następnie lekko ubij i natrzyj solą oraz czarnym pieprzem. W misce wymieszaj starty ser z jajkami, musztardą, majonezem, mąką i mieloną papryką. Możesz dorzucić odrobinę suszonego czosnku, curry lub inne, ulubione przyprawy. Dokładnie wymieszaj zawartość miski.
Przygotowane kotlety obtaczaj w serowej mieszance i smaż na mocno rozgrzanym oleju. Smaż na złoty kolor, po czym odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Z powodzeniem możesz także upiec sznycle w piekarniku. Wystarczy ok. 20 minut w 180°C, a w połowie pieczenia odwróć je na drugą stronę.
Kotlety w serowej panierce serwuj od razu po przygotowaniu. Zamiast mięsa z kurczaka możesz użyć białej ryby, np. dorsza – wtedy do panierki dodaj odrobinę skórki z cytryny dla podkręcenia smaku.