Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety w serowej panierce to danie, które koniecznie musisz spróbować. Tę prostą potrawę pełną smaku możesz serować jako element dania obiadowego lub apetyczną przekąskę w towarzystwie sosów, korniszonów i ulubionej sałatki.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 204
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8654
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 438
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 204
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8654
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 438
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój na porcje jak na kotlety. Następnie lekko ubij i natrzyj solą oraz czarnym pieprzem. W misce wymieszaj starty ser z jajkami, musztardą, majonezem, mąką i mieloną papryką. Możesz dorzucić odrobinę suszonego czosnku, curry lub inne, ulubione przyprawy. Dokładnie wymieszaj zawartość miski.
Przygotowane kotlety obtaczaj w serowej mieszance i smaż na mocno rozgrzanym oleju. Smaż na złoty kolor, po czym odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Z powodzeniem możesz także upiec sznycle w piekarniku. Wystarczy ok. 20 minut w 180°C, a w połowie pieczenia odwróć je na drugą stronę.
Kotlety w serowej panierce serwuj od razu po przygotowaniu. Zamiast mięsa z kurczaka możesz użyć białej ryby, np. dorsza – wtedy do panierki dodaj odrobinę skórki z cytryny dla podkręcenia smaku.