Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kotlety warzywne które urozmaicą nie jeden obiad.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 78
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2511
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 574
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 896
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 78
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2511
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 574
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 896
Składniki
archew, cebulę, czosnek i cukinie obrać i wymyć. Z papryki wydrążyć gniazda nasienne, wymyć i pokroić w cienką kostkę. Resztę jarzyn zetrzeć na tarce o grubych oczkach, czosnek przecisnąć przez praskę.
Wszystkie jarzyny przełożyć go garnka i gotować do czasu, aż będą one miękkie. Następnie przełożyć je na sitko i porządnie odcisnąć wodę, wystudzić.
Do wystudzonych jarzyn dodać jajka, bułkę tartą i przyprawić solą oraz pieprzem do smaku. Jarzyny uformować w kotleciki wielkości dłoni. Każdy z nich obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju kokosowym. Podawać gorące. Smacznego ;)