Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone kotlety z soczewicy to tania propozycja na przekąskę lub obiad. Można podawać je z sosem czosnkowym lub z lekką sałatką. Świetnie sprawdzą się również jako składnik wegetariańskiego burgera.
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 224
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 130
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1268
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4247
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 224
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 130
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1268
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4247
Składniki
Soczewicę wsyp do garnka i zalej wodą w proporcji 1:2 (na 100 g soczewicy potrzeba 200 ml wody).
Marchewki i cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę, marchewki i przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystko podsmażaj do momentu, aż cebula się zeszkli.
Ugotowaną soczewicę zmiksuj za pomocą blendera i przełóż do miski. Dodaj pozostałe warzywa, jajko, mąkę i wszystkie przyprawy. Dokładnie ze sobą wymieszaj.
Z masy formuj okrągłe kotleciki i wykładaj na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach przez 15 minut.