Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety wieprzowe

Kotlety wieprzowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2563 Ocena: 19435

Dodano:

Odsłon: 1239

Kotlet schabowy na inny sposób.

Składniki

  • schab 40 dag
  • masło klarowane 2 łyzki
  • sól i pieprz do smaku
  • Curry 1 łyzeczka
  • Banan 2 szt
  • ¾ szklanki gęstej śmietany
  • 1/3 szklanki startego żółtego sera
  • tłuszcz do formy
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety wieprzowe

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, pokroić na kotlety, rozbić tłuczkiem i obsmażyć na maśle z obu stron na rumiano. Po czym ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać przyprawami. Na mięsie ułożyć pokrojone w plastry banany i zalać śmietaną wymieszaną z curry. Posypać starty serem i zapiec w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń