Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety wieprzowe w maśle ziołowym"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
Masło miksuję z sokiem z cytryny oraz posiekaną zieleniną, formuję wałek, zawijam go w pergamin i zamrażam.
Mięso mielę, łączę z żółtkami, dodaję 2 łyżki wody, startą cebulę, sól i pieprz. Dokładnie mieszam. Z masy robię małe kotlety i smażę z obu stron na oleju na złoty kolor. Podaję przybrane krążkami masła wyjętego z zamrażarki.
30 min • Porcja 220 kcal • Przepis na 5-6 porcji.
Tylko 1,60 zł za porcję.Źródło: Kobieta i życie