Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-11-2022
Pyszne jesienne wydanie kotletów wieprzowych z soczystą szarą renetą i rydzami.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4990
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13487
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5859
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7586
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4990
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13487
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5859
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7586
Składniki
Kotlety rozbijam przez folię spożywczą na grubość około 5 mm. Posypuję z obu stron solą i pieprzem. Odstawiam na 30 minut, żeby przeszły smakiem przypraw. Kotlety panieruję z obu stron w semolinie. Obsmażam na rumiano na rozgrzanym smalcu. Do obsmażonych kotletów dodaję pokrojoną w pióra cebulę, przykrywam i duszę do miękkości mięsa. Pod koniec dodaję jabłka pokrojone w ósemki i kapelusze rydzów. Duszę jeszcze 2-3 minuty.
Przed podaniem posypuję majerankiem i świeżym oregano.