Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-11-2022
Pyszne jesienne wydanie kotletów wieprzowych z soczystą szarą renetą i rydzami.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16924
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 114
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 330
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 862
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24596
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16924
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 114
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 330
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 862
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24596
Składniki
Kotlety rozbijam przez folię spożywczą na grubość około 5 mm. Posypuję z obu stron solą i pieprzem. Odstawiam na 30 minut, żeby przeszły smakiem przypraw. Kotlety panieruję z obu stron w semolinie. Obsmażam na rumiano na rozgrzanym smalcu. Do obsmażonych kotletów dodaję pokrojoną w pióra cebulę, przykrywam i duszę do miękkości mięsa. Pod koniec dodaję jabłka pokrojone w ósemki i kapelusze rydzów. Duszę jeszcze 2-3 minuty.
Przed podaniem posypuję majerankiem i świeżym oregano.