Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety wołowe to prawdziwy rarytas w kuchni polskiej. Choć często kojarzone są z trudnym przygotowywaniem, z pewnością przełamiemy ten stereotyp!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3736
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1280
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3736
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1280
Składniki
Cebule posiekaj drobno. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż ją, często mieszając. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Odstaw.
Mięso przełóż do miski. Posól je i popieprz. Dodaj wcześniej podsmażoną cebulę. Dopraw jeszcze lubczykiem oraz papryką słodką mieloną. Wsyp bułkę tartą i wyrób mięso.
Uformuj kotlety wołowe o grubości około 3-4 cm. Na czystej patelni rozgrzej ponownie masło. Kiedy tłuszcz będzie gorący, przełóż kotlety i ręką dociśnij, aby trochę je spłaszczyć na patelni. Zostaw tak na kilka minut. Kiedy będą zmieniać kolor na środku, przełóż kotlety wołowe na drugą stronę. Po kilku minutach przechyl patelnię i zacznij podlewać mięso masłem. Zrób tak kilka razy, aby wchłonęło tłuszcz i nie było w środku surowe.
Podawaj z ulubionymi dodatkami, np. tłuczonymi ziemniakami i marchewką.