Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety wołowe to prawdziwy rarytas w kuchni polskiej. Choć często kojarzone są z trudnym przygotowywaniem, z pewnością przełamiemy ten stereotyp!
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 105
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9961
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5239
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 687
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 105
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9961
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5239
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 687
Składniki
Cebule posiekaj drobno. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż ją, często mieszając. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Odstaw.
Mięso przełóż do miski. Posól je i popieprz. Dodaj wcześniej podsmażoną cebulę. Dopraw jeszcze lubczykiem oraz papryką słodką mieloną. Wsyp bułkę tartą i wyrób mięso.
Uformuj kotlety wołowe o grubości około 3-4 cm. Na czystej patelni rozgrzej ponownie masło. Kiedy tłuszcz będzie gorący, przełóż kotlety i ręką dociśnij, aby trochę je spłaszczyć na patelni. Zostaw tak na kilka minut. Kiedy będą zmieniać kolor na środku, przełóż kotlety wołowe na drugą stronę. Po kilku minutach przechyl patelnię i zacznij podlewać mięso masłem. Zrób tak kilka razy, aby wchłonęło tłuszcz i nie było w środku surowe.
Podawaj z ulubionymi dodatkami, np. tłuczonymi ziemniakami i marchewką.