Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam przepis na bardzo smaczne bezmięsne kotlety z brokuła i jajek. Kotlety są pyszne i sycące. Doskonale nadają się na obiad. U nas tylko z dodatkiem surówki lub sałatki. Przygotowanie kotletów jest bardzo szybkie, a jedzenie smakowite. Doskonały obiad na letni dzień.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15004
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1211
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1330
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 205
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15004
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1211
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1330
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 205
Składniki
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy wodę, a brokuła przekładamy na sitko, aby odpłynęła reszta wody. Studzimy
Brokuł łącznie z nóżkami drobno kroimy. Umieszczamy w misce. Ewentualnie jeszcze rozgniatamy widelcem
Jajka ugotowane na twardo również rozgniatamy dokładnie za pomocą widelca. Mieszamy z brokułem i dosypujemy bułkę tartą - niepełne pół szklanki, resztę zastawiamy do obtoczenia kotletów
Cebulę drobno kroimy i wrzucamy na 3 łyżki rozgrzanego oleju. Smażymy do lekkiego zezłocenia i dodajemy do masy na kotlety razem z olejem. Mieszamy
Dodajemy dwa surowe jajka. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy
Nabieramy na dłonie nieco masy i formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor
Podajemy z ulubioną surówką