Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mogą zastąpić mięso w obiadowym daniu. Na pierwszy rzut oka wyglądają jak zwykłe mielone. Z podanych proporcji powinno wyjść 10- 12 kotletów.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 65
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 41
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 65
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 41
Składniki
Ciecierzycę namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować. Następnie przestudzić i zmiksować przy pomocy blendera. Pieczarki obrać, pokroić, zeszklić na oleju z pokrojoną cebulą i czosnkiem. Bułkę pokroić i namoczyć w gorącej wodzie. Do ciecierzycy dodać, pieczarki, cebulę, czosnek, bułkę, jajka, natkę pietruszki i przyprawy. Wymieszać masę. Formować kotlety i obtaczać w otrębach. Następnie usmażyć na oleju z obu stron. Podawać np. z ziemniakami i surówką.