Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mogą zastąpić mięso w obiadowym daniu. Na pierwszy rzut oka wyglądają jak zwykłe mielone. Z podanych proporcji powinno wyjść 10- 12 kotletów.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
Ciecierzycę namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować. Następnie przestudzić i zmiksować przy pomocy blendera. Pieczarki obrać, pokroić, zeszklić na oleju z pokrojoną cebulą i czosnkiem. Bułkę pokroić i namoczyć w gorącej wodzie. Do ciecierzycy dodać, pieczarki, cebulę, czosnek, bułkę, jajka, natkę pietruszki i przyprawy. Wymieszać masę. Formować kotlety i obtaczać w otrębach. Następnie usmażyć na oleju z obu stron. Podawać np. z ziemniakami i surówką.