Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z cukinią to doskonała alternatywa dla tradycyjnych mielonych. Dodatek curry sprawia, że są aromatyczne i pyszne nawet bez dodatków.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Składniki
Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posól, odstaw na kilka minut, a potem odciśnij nadmiar wody.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj.
W dużej misce połącz mięso mielone, startą cukinię, posiekaną cebulę, czosnek, jajka, bułkę tartą, natkę pietruszki, curry, sól i pieprz.
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż masa będzie jednolita.
Formuj z masy mięsnej kotlety o wielkości około 2 cm grubości.
Każdy kotlet obtocz w pozostałej bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż kotlety na średnim ogniu po 4-5 minut z każdej strony, aż będą złociste i dobrze wysmażone.