Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z cukinią to doskonała alternatywa dla tradycyjnych mielonych. Dodatek curry sprawia, że są aromatyczne i pyszne nawet bez dodatków.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 813
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 411
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15203
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1860
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 813
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 411
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15203
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1860
Składniki
Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posól, odstaw na kilka minut, a potem odciśnij nadmiar wody.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj.
W dużej misce połącz mięso mielone, startą cukinię, posiekaną cebulę, czosnek, jajka, bułkę tartą, natkę pietruszki, curry, sól i pieprz.
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż masa będzie jednolita.
Formuj z masy mięsnej kotlety o wielkości około 2 cm grubości.
Każdy kotlet obtocz w pozostałej bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż kotlety na średnim ogniu po 4-5 minut z każdej strony, aż będą złociste i dobrze wysmażone.