Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z cukinią to doskonała alternatywa dla tradycyjnych mielonych. Dodatek curry sprawia, że są aromatyczne i pyszne nawet bez dodatków.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30515
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2259
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30515
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2259
Składniki
Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posól, odstaw na kilka minut, a potem odciśnij nadmiar wody.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj.
W dużej misce połącz mięso mielone, startą cukinię, posiekaną cebulę, czosnek, jajka, bułkę tartą, natkę pietruszki, curry, sól i pieprz.
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż masa będzie jednolita.
Formuj z masy mięsnej kotlety o wielkości około 2 cm grubości.
Każdy kotlet obtocz w pozostałej bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż kotlety na średnim ogniu po 4-5 minut z każdej strony, aż będą złociste i dobrze wysmażone.