Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z cukinią to doskonała alternatywa dla tradycyjnych mielonych. Dodatek curry sprawia, że są aromatyczne i pyszne nawet bez dodatków.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3718
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3801
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 369
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 680
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3718
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3801
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 369
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 680
Składniki
Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posól, odstaw na kilka minut, a potem odciśnij nadmiar wody.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj.
W dużej misce połącz mięso mielone, startą cukinię, posiekaną cebulę, czosnek, jajka, bułkę tartą, natkę pietruszki, curry, sól i pieprz.
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż masa będzie jednolita.
Formuj z masy mięsnej kotlety o wielkości około 2 cm grubości.
Każdy kotlet obtocz w pozostałej bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż kotlety na średnim ogniu po 4-5 minut z każdej strony, aż będą złociste i dobrze wysmażone.