Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują nie gorzej niż kotlety mielone.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 820
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1685
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6214
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8979
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 820
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1685
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6214
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8979
Składniki
Cukinię umyć, zetrzeć na tarce (za skórką, bez pestek) i zostawić aż puści sok.
Kaszę kuskus zalać wrzącą wodą tak aby poziom wody przekraczał o 1 cm poziom kaszy. Odczekać aż wystygnie.
Cukinię włożyć do miski (jeśli pojawił się sok to go odlać). Do cukinii zetrzeć marchew. Dodać drobno posiekany czosnek, 3 łyżki bułki tartej i kaszę kuskus. Dobrze wymieszać. Dodać jajko doprawić do smaku solą i pieprzem wg uznania. Wyrobić dokładnie masę.
Uformować z masy kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Patelnie rozgrzać z olejem, położyć kotlety i smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Można podawać z ziemniakami i sałatą, a także same polane sosem lub jogurtem naturalnym. SMACZNEGO!