Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują nie gorzej niż kotlety mielone.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10976
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4879
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1010
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9451
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1408
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10976
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4879
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1010
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9451
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1408
Składniki
Cukinię umyć, zetrzeć na tarce (za skórką, bez pestek) i zostawić aż puści sok.
Kaszę kuskus zalać wrzącą wodą tak aby poziom wody przekraczał o 1 cm poziom kaszy. Odczekać aż wystygnie.
Cukinię włożyć do miski (jeśli pojawił się sok to go odlać). Do cukinii zetrzeć marchew. Dodać drobno posiekany czosnek, 3 łyżki bułki tartej i kaszę kuskus. Dobrze wymieszać. Dodać jajko doprawić do smaku solą i pieprzem wg uznania. Wyrobić dokładnie masę.
Uformować z masy kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Patelnie rozgrzać z olejem, położyć kotlety i smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Można podawać z ziemniakami i sałatą, a także same polane sosem lub jogurtem naturalnym. SMACZNEGO!