Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują nie gorzej niż kotlety mielone.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 105
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9947
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5236
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 686
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 105
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9947
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5236
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 686
Składniki
Cukinię umyć, zetrzeć na tarce (za skórką, bez pestek) i zostawić aż puści sok.
Kaszę kuskus zalać wrzącą wodą tak aby poziom wody przekraczał o 1 cm poziom kaszy. Odczekać aż wystygnie.
Cukinię włożyć do miski (jeśli pojawił się sok to go odlać). Do cukinii zetrzeć marchew. Dodać drobno posiekany czosnek, 3 łyżki bułki tartej i kaszę kuskus. Dobrze wymieszać. Dodać jajko doprawić do smaku solą i pieprzem wg uznania. Wyrobić dokładnie masę.
Uformować z masy kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Patelnie rozgrzać z olejem, położyć kotlety i smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Można podawać z ziemniakami i sałatą, a także same polane sosem lub jogurtem naturalnym. SMACZNEGO!