Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i dietetyczne kotlety warzywne, idealnie sprawdzą się na obiad lub kolację. Będziesz potrzebować jedynie kilku składników, w roli głównej wystąpią tu oczywiście cukinia oraz marchewka.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9303
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1129
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9303
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1129
Składniki
Dokładnie umyj warzywa, z cukinii odetnij końcówki, a marchewkę obierz. Zetrzyj na tarce. Cebule pokrój w drobną kostkę, podsmaż na odrobinie oleju.
Do miski wlej mleko i namocz w nim bułkę. Następnie odciśnij z niej wodę. Dodaj ją do starych warzyw, wrzuć także podsmażoną cebulkę. Na koniec wbij jajko i wszystko dokładnie wymieszaj.
Dodaj suszony czosnek, sól i pieprz do smaku. Uformuj kotlety i obtocz je w bułce tartej. Na rozgrzaną patelnię wylej odrobinę oleju. Kotlety smaż z dwóch stron, na złoty kolor. Podawaj z jogurtem lub sosem czosnkowo-ziołowym.