Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i dietetyczne kotlety warzywne, idealnie sprawdzą się na obiad lub kolację. Będziesz potrzebować jedynie kilku składników, w roli głównej wystąpią tu oczywiście cukinia oraz marchewka.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 239
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 239
Składniki
Dokładnie umyj warzywa, z cukinii odetnij końcówki, a marchewkę obierz. Zetrzyj na tarce. Cebule pokrój w drobną kostkę, podsmaż na odrobinie oleju.
Do miski wlej mleko i namocz w nim bułkę. Następnie odciśnij z niej wodę. Dodaj ją do starych warzyw, wrzuć także podsmażoną cebulkę. Na koniec wbij jajko i wszystko dokładnie wymieszaj.
Dodaj suszony czosnek, sól i pieprz do smaku. Uformuj kotlety i obtocz je w bułce tartej. Na rozgrzaną patelnię wylej odrobinę oleju. Kotlety smaż z dwóch stron, na złoty kolor. Podawaj z jogurtem lub sosem czosnkowo-ziołowym.