Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na kotlety z czerwonej soczewicy, zielonego groszku i gotowanych ziemniaków. To idealny pomysł na obiad dla całej rodziny! Są smaczne, pełne białka roślinnego i składników odżywczych, a do tego tanie i łatwe do przygotowania. Spróbujcie koniecznie sami!
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 97
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9271
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4861
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 37
Dziś do pracy.
Odsłon: 641
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 97
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9271
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4861
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 37
Dziś do pracy.
Odsłon: 641
Składniki
Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu, a następnie dodajemy kmin rzymskij, kurkumę, paprykę oraz sól i papryczkę chilli do smaku, mieszamy i studzimy. Cebulę i marchewkę drobno siekamy i podsmażamy na oleju do momentu, aż będą miękkie. W misce łączymy soczewicę, rozgniecione na puree groszek oraz ziemniaki, a następnie dodajemy podsmażoną cebulę i marchewkę. Całość mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej lub masło klarowane. Z masy formujemy nieduże kotlety, obtaczamy je w mące kukurydzianej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Gotowe kotlety wyjmujemy na ręczniki papierowe. Po upieczeniu podajemy z ulubionymi dodatkami (np z sosem: zmieszaj jogurt, oliwę z oliwek i posiekany czosnek) Smacznego!