Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z dorsza są bardzo delikatne, ale też sycące. To zasługa pysznych dodatków warzywnych. Wypróbuj na obiad albo jako propozycję na wigilijny stół.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2348
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18108
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2066
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2348
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18108
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2066
Składniki
Marchew, pietruszkę, selera i cebulę obierz, opłucz i ugotuj do miękkości w niewielkiej ilości wody. Dokładnie odcedź i wystudź.
Filet z dorsza umyj, osusz i oczyść z ewentualnych ości. Przemiel go w maszynce razem z ugotowanymi warzywami.
Do masy dodaj pozostałe składniki, czyli mąkę pszenną, bułkę tartą, posiekany koperek, sól i pieprz cytrynowy. Żółtka oddziel od białek, dodaj je do miski. Wyrób masę.
W osobnej miseczce ubij białka na sztywną pianę z odrobiną soli i delikatnie wmieszaj je do masy rybno-warzywnej. Dzięki temu kotlety będą puszyste.
Z masy uformuj kotlety. Smaż je na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.