Dania główne Przepis na:
Kotlety z farszem zapiekane

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 1299
Dodano: 13.04.2010
Odsłon: 11722
Składniki
- kotlety schabowe, 6szt
- olej
- papryka kolorowa 2 rodzaje, po 1 sztuce
- pieczarki, 40 dag
- pęczek bazyli
- cebula, 2 duże
- czosnek, 3 ząbki
- masło do duszenia
- Bułka tarta, 2 łyżki
- ser żółty, kilka plastrów
- sól,pieprz
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Pieczarki,cebulę,czosnek i bazylię drobno posiekać.
-
Na dużej patelni rozpuścić masło zeszklić cebulę dodać czosnek pieczarki i bazylię i dusić do wyparowania płynu lekko posolić następnie zdjąć z ognia i wymieszać z bułką tartą.
-
Kotlety lekko pobić,oprószyć solą pieprzem i usmażyć z obu stron na oleju,przełożyć do żaroodpornego naczynia.Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w paski paprykę.
-
Na plastrach mięsa położyć farsz na nim ser żółty obok paprykę.Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 10 min.Smacznego !!
Komentarze do przepisu (3)

annnusia87 18 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
musi być pyszne :) wypróbuje :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 15 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Weekendowy obiad mam zaplanowany, dzięki za pomysł. SUPER !!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Mateusz15 14 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajna, kolorowa potrawa. Godna wypróbowania!0 Kto głosował? | Odpowiedz