Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 123
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 213
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 61
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 123
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 213
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 61
Składniki
Namoczyłam fasolę przez noc, a rano ugotowałam ja z łyżką majeranku. Na kotlety trzeba gotować ją 1,5 godziny.
Fasolę zmalaksowałam, można ją też przepuścić przez drobne oczko w maszynce do mielenia. Dwie cebule pokroiłam w kosteczkę i przesmażyłam ją na rumiano. Dodałam do masy fasolowej jak i sól, pieprz, chili i majeranek. Można sprawdzić smaki. Potem dodałam jajo i taka sama objętość bułki tartej. Wymieszałam. Naoliwionymi dłońmi formowałam kotlety i obtaczałam je w bułce tartej.
Usmażyłam je na mocno rumiano :) Smacznego :)