Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z fasoli

Kotlety z fasoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 516 Ocena: 10168

Dodano:

Odsłon: 2815

Wyjątkowo pyszne kotlety

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Namoczyłam fasolę przez noc, a rano ugotowałam ja z łyżką majeranku.
    Na kotlety trzeba gotować ją 1,5 godziny.

  2. Fasolę zmalaksowałam, można ją też przepuścić przez drobne oczko w maszynce do mielenia.
    Dwie cebule pokroiłam w kosteczkę i przesmażyłam ją na rumiano.
    Dodałam do masy fasolowej jak i sól, pieprz, chili i majeranek.
    Można sprawdzić smaki.

    Potem dodałam jajo i taka sama objętość bułki tartej. Wymieszałam.
    Naoliwionymi dłońmi formowałam kotlety i obtaczałam je w bułce tartej.

  3. Usmażyłam je na mocno rumiano :)

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (32)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń