Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 809
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5740
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9548
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 263
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 809
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5740
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9548
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 263
Składniki
Namoczyłam fasolę przez noc, a rano ugotowałam ja z łyżką majeranku. Na kotlety trzeba gotować ją 1,5 godziny.
Fasolę zmalaksowałam, można ją też przepuścić przez drobne oczko w maszynce do mielenia. Dwie cebule pokroiłam w kosteczkę i przesmażyłam ją na rumiano. Dodałam do masy fasolowej jak i sól, pieprz, chili i majeranek. Można sprawdzić smaki. Potem dodałam jajo i taka sama objętość bułki tartej. Wymieszałam. Naoliwionymi dłońmi formowałam kotlety i obtaczałam je w bułce tartej.
Usmażyłam je na mocno rumiano :) Smacznego :)