Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiadek dla studentów, jest tani i smaczny.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Wykonanie pyz: Bułki uprzednio namoczyć i odcisnąć, dodać masło, jajo i przyprawy- dokładnie wymieszać. Jeżeli masa jest zbyt rzadka dodać więcej bułki tartej. Formować pyzy, następnie gotować w osolonej wodzie 10 minut. Gotowe można polać sosem pomidorowym. Wykonanie kotletów: Fasolę dokładnie opłukać , namoczyć i gotować do miękkości. Cebulę zrumienić na maśle i zmielić razem z fasolą. Następnie dodać jaja, odciśniętą z mleka bułkę i przyprawy. Formować owalne kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Do dania można podać kiszone ogórki lub dowolną surówkę.