Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiadek dla studentów, jest tani i smaczny.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1798
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1562
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1530
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1951
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1798
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1562
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1530
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1951
Składniki
Wykonanie pyz: Bułki uprzednio namoczyć i odcisnąć, dodać masło, jajo i przyprawy- dokładnie wymieszać. Jeżeli masa jest zbyt rzadka dodać więcej bułki tartej. Formować pyzy, następnie gotować w osolonej wodzie 10 minut. Gotowe można polać sosem pomidorowym. Wykonanie kotletów: Fasolę dokładnie opłukać , namoczyć i gotować do miękkości. Cebulę zrumienić na maśle i zmielić razem z fasolą. Następnie dodać jaja, odciśniętą z mleka bułkę i przyprawy. Formować owalne kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Do dania można podać kiszone ogórki lub dowolną surówkę.