Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała odmiana od kotletów z mięsa mielonego.
Takie dania przywołują najlepsze wspomnienia z dzieciństwa.
Odsłon: 341
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2675
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1155
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 355
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 74
Takie dania przywołują najlepsze wspomnienia z dzieciństwa.
Odsłon: 341
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2675
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1155
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 355
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 74
Składniki
Groch namoczyć na noc, następnie ugotować do miękkości. Odsączyć z nadmiaru wody przez sito, przełożyć do miski. Groch rozgnieść widelcem, dodać otręby, sól, pieprz i wyrabiać. Uformować małe kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju, tak aby powstała złoto-brązowo, chrupka skórka. W razie konieczności nadmiar tłuszczu z kotlecików, po usmażeniu, odsączyć w ręczniku papierowym.