Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała odmiana od kotletów z mięsa mielonego.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1062
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 128
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1062
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 128
Składniki
Groch namoczyć na noc, następnie ugotować do miękkości. Odsączyć z nadmiaru wody przez sito, przełożyć do miski. Groch rozgnieść widelcem, dodać otręby, sól, pieprz i wyrabiać. Uformować małe kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju, tak aby powstała złoto-brązowo, chrupka skórka. W razie konieczności nadmiar tłuszczu z kotlecików, po usmażeniu, odsączyć w ręczniku papierowym.