Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała odmiana od kotletów z mięsa mielonego.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 165
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 851
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3979
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19995
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 165
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 851
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3979
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19995
Składniki
Groch namoczyć na noc, następnie ugotować do miękkości. Odsączyć z nadmiaru wody przez sito, przełożyć do miski. Groch rozgnieść widelcem, dodać otręby, sól, pieprz i wyrabiać. Uformować małe kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju, tak aby powstała złoto-brązowo, chrupka skórka. W razie konieczności nadmiar tłuszczu z kotlecików, po usmażeniu, odsączyć w ręczniku papierowym.