Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki warzywne. Mogą być jako danie główne , lub dodatek do obiadu.
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 129
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 370
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 129
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 370
Składniki
Marchewkę obieram i kroję w drobną kostkę , wkładam do garnka. Dodaję groszek i gotuję ok. 20 minut. Odcedzam. Pietruszkę drobno siekam dodaję do marchewki z groszkiem. Wszystko mieszam , dodaje jajka i bułkę tartą , doprawiam solą i pieprzem i odstawiam na 10 minut.
Na patelni rozgrzewam olej. Klopsiki nabieram łyżką lekko spłaszczam i smażę z obu stron jak klopsy.