Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6374
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114640
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6374
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114640
Składniki
Przebrane i umyte grzyby zalać zimną wodą i gotować 10 minut. Po ugotowaniu odcisnąć nadmiar wody i zmielić w maszynce.
Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na odrobinie oleju, dodać do zmielonych grzybów.
Dodać bułkę tartą, jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem, wyrobić gładką masę.
Formować niewielkie kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.