Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe kotlety z indyka to proste i smaczne danie. Smażone na patelni, o chrupiącej skórce mięso, sprawdzi się zarówno na codzienny obiad, jak i podczas rodzinnego spotkania. Poniżej znajdziesz przepis, który krok po kroku wyjaśni, jak je przygotować.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118027
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8378
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2100
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118027
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8378
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2100
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Składniki
Obierz cebulę i czosnek. Cebulę drobno posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.
W dużej misce połącz mielone mięso z indyka, jajko, cebulę, czosnek, bułkę tartą i mleko. Dopraw solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj – najlepiej dłońmi, aż masa stanie się jednolita i lekko kleista. Jeśli masa wydaje się zbyt rzadka, dodaj jeszcze odrobinę bułki tartej.
Z przygotowanej masy uformuj kotlety – średniej wielkości, lekko spłaszczone. Obtocz je delikatnie w bułce tartej.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż kotlety z indyka na średnim ogniu z obu stron, aż nabiorą złocistego koloru i będą dobrze wysmażone w środku – około 4–5 minut z każdej strony.
Podawaj gorące – świetnie smakują z ziemniakami i surówką lub kaszą i warzywami.