Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na niedzielny obiad. Kotlety z delikatnego indyka w cieście naleśnikowym z dodatkiem koperku.
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 52
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 142
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 52
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 142
Składniki
Z fileta przygotować niezbyt grube kotlety. Przyprawić je solą, pieprzem cytrynowym i czosnkiem. Z mąki, jajka i mleka przygotować gęste ciasto naleśnikowe, doprawić je solą. Koperek posiekać i wmieszać do ciasta. Kotlety maczać w cieście naleśnikowym i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Podawać z ulubioną surówką.