Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 903
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 903
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Składniki
Płatki wypłukać pod bieżącą wodą i następnie zalać gorącą wodą tak, żeby były przykryte. Pozostawić na ok 10-15 min, żeby namiękły. Umytą paprykę pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki również pokroić drobniutko. W miseczce wymieszać mięso, płatki, jajka, paprykę i natkę. Dodać sól i pieprz. Dokładnie wyrobić masę. Formować kotlety. Zamaczać w rozbełtanym jajku i smażyć na oleju. Z w/w składników zrobić sos. Jogurt wymieszać z majonezem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać sok z cytryny, cukier, pieprz i sól do smaku. Wymieszać. Gotowe.