Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapomniane danie z czasów PRL. Prościutkie kotlety z jaj gotowanych na twardo. Doskonała propozycja na bezmięsny obiad. Świetnie komponują się z ziemniakami i chrupiącą surówką.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34967
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18114
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34967
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18114
Składniki
W rondelku nastaw wodę, dodaj odrobinę soli. Do wrzącej wody włóż 6 jajek, gotuj przez około 10 minut.
Ugotowane na twardo jajka odcedź, opłucz zimną wodą, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę.
Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do jajek. Wbij jedno surowe jajko. Wsyp dwie łyżki bułki tartej, dodaj przyprawy. Składniki wymieszaj.
Zwilżonymi dłońmi formuj równej wielkości kotlety. Każdy z nich opanieruj w bułce tartej.
Kotlety z jaj smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.