Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapomniane danie z czasów PRL. Prościutkie kotlety z jaj gotowanych na twardo. Doskonała propozycja na bezmięsny obiad. Świetnie komponują się z ziemniakami i chrupiącą surówką.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5657
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34188
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5657
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34188
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
W rondelku nastaw wodę, dodaj odrobinę soli. Do wrzącej wody włóż 6 jajek, gotuj przez około 10 minut.
Ugotowane na twardo jajka odcedź, opłucz zimną wodą, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę.
Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do jajek. Wbij jedno surowe jajko. Wsyp dwie łyżki bułki tartej, dodaj przyprawy. Składniki wymieszaj.
Zwilżonymi dłońmi formuj równej wielkości kotlety. Każdy z nich opanieruj w bułce tartej.
Kotlety z jaj smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.