Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapomniane danie z czasów PRL. Prościutkie kotlety z jaj gotowanych na twardo. Doskonała propozycja na bezmięsny obiad. Świetnie komponują się z ziemniakami i chrupiącą surówką.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 187
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9432
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 995
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 187
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9432
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 995
Składniki
W rondelku nastaw wodę, dodaj odrobinę soli. Do wrzącej wody włóż 6 jajek, gotuj przez około 10 minut.
Ugotowane na twardo jajka odcedź, opłucz zimną wodą, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę.
Cebulę pokrój w kostkę i dodaj do jajek. Wbij jedno surowe jajko. Wsyp dwie łyżki bułki tartej, dodaj przyprawy. Składniki wymieszaj.
Zwilżonymi dłońmi formuj równej wielkości kotlety. Każdy z nich opanieruj w bułce tartej.
Kotlety z jaj smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.