Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z jajek to doskonała alternatywa dla tych, którzy nie lubią lub nie jedzą mięsa. Robi się je tak samo jak tradycyjne mielone, tylko zamiast mięsa są gotowane jajka. Poniżej przepis na 4 sztuki.
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 162
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 554
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 266
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 162
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 554
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 266
Składniki
3 jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na patelni. Do miski z tartymi jajkami dodać 1 surowe jajko, bułkę tartą, posiekaną zieleninkę, zeszkloną cebulę i doprawić solą i pieprzem. Uformować 4 kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni. Kotlety można podać z ziemniaczkami, kaszą lub ryżem. SMACZNEGO!!!