Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z jajek

Kotlety z jajek

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 529

Dodano:

Odsłon: 12839

Kotlety z jajek to doskonała alternatywa dla tych, którzy nie lubią lub nie jedzą mięsa. Robi się je tak samo jak tradycyjne mielone, tylko zamiast mięsa są gotowane jajka. Poniżej przepis na 4 sztuki.

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 cebula (może być zwykła, szalotka lub czerwona)
  • 2 duże łyżki bułki tartej + trochę do obtoczenia kotletów
  • sól i pieprz do smaku
  • pół pęczka koperku lub szczypiorku lub pietruszki (możecie posiekać wszystkiego po trochu)
  • tłuszcz do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety z jajek

Przygotowanie

  1. 3 jajka ugotować na twardo, po ugotowaniu zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na patelni. Do miski z tartymi jajkami dodać 1 surowe jajko, bułkę tartą, posiekaną zieleninkę, zeszkloną cebulę i doprawić solą i pieprzem. Uformować 4 kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni. Kotlety można podać z ziemniaczkami, kaszą lub ryżem.


    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń