Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do wykonania, ma zaskakujący smak.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 92
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 18
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 92
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 18
Składniki
Gotujemy na twardo 5 jaj. Następnie je obieramy, przeciskamy przez praskę (taką do ziemniaków). Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, smażymy. Dodajemy do jajek wraz z drobno pokrojonym szczypiorkiem i łyżką bułki tartej, przyprawiamy.
Formujemy kotlety - takie jak mielone. Panierujemy w bułce tartej, smażymy na rumiany kolor.
Kotleciki najlepiej smakują z ziemniaczkami i duszoną marchewką.