Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla osób na diecie bezmięsnej a także na obiad jako zamiennik dla mięsnych kotletów mielonych.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3298
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1306
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1852
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 607
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3298
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1306
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1852
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 607
Składniki
Z kalafiora usuwamy liście i opłukujemy. W dużym garnku zagotowujemy wodę, dodajemy sól i wkładamy kalafiora. Gotujemy do miękkości (ok 15-20 min.)
Warzywo wyjmujemy, studzimy i rozgniatamy widelcem.
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Studzimy.
Do rozdrobnionego kalafiora dodajemy kaszę i jajka. Doprawiamy solą i pieprzem.
Z masy formujemy niewielkie kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie ugotowany ryż z warzywami i surówka).