Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla osób na diecie bezmięsnej a także na obiad jako zamiennik dla mięsnych kotletów mielonych.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Z kalafiora usuwamy liście i opłukujemy. W dużym garnku zagotowujemy wodę, dodajemy sól i wkładamy kalafiora. Gotujemy do miękkości (ok 15-20 min.)
Warzywo wyjmujemy, studzimy i rozgniatamy widelcem.
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Studzimy.
Do rozdrobnionego kalafiora dodajemy kaszę i jajka. Doprawiamy solą i pieprzem.
Z masy formujemy niewielkie kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie ugotowany ryż z warzywami i surówka).