Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy przepis to szybkie danie, które możecie podawać przez kilka dni w dowolnej formie – jako kotlet z dodatkiem kaszy czy ziemniaków oraz surówki, jako bezmięsnego burgera, a i wsadzony w pitę wraz z sałatką i sosem tzatziki też będzie świetnie smakował. Wypróbujcie ten przepis koniecznie.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15797
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4776
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 485
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15797
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4776
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 485
Składniki
Kalafiora przekładamy do miski i ugniatamy widelcem lub ubijaczką do ziemniaków. Dodajemy szpinak, jajko, mąkę, przyprawy oraz opcjonalnie pokrojone oliwki. Wyrabiamy masę. Powinna być zwięzła, w razie potrzeby dodajemy mąki. Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju i odsączamy na ręczniku papierowym.