Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy przepis to szybkie danie, które możecie podawać przez kilka dni w dowolnej formie – jako kotlet z dodatkiem kaszy czy ziemniaków oraz surówki, jako bezmięsnego burgera, a i wsadzony w pitę wraz z sałatką i sosem tzatziki też będzie świetnie smakował. Wypróbujcie ten przepis koniecznie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Kalafiora przekładamy do miski i ugniatamy widelcem lub ubijaczką do ziemniaków. Dodajemy szpinak, jajko, mąkę, przyprawy oraz opcjonalnie pokrojone oliwki. Wyrabiamy masę. Powinna być zwięzła, w razie potrzeby dodajemy mąki. Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju i odsączamy na ręczniku papierowym.