Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kotlety z kalafiora smakują i na ciepło i na zimno..........SMACZNEGO!!!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14155
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1638
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16149
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6503
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14155
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1638
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16149
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6503
Składniki
w nie osolonej wodzie ugotować marchew i kalafior, wylać na durszlak i dobrze odcedzić z wody, do miski dodać warzywa, kawałki cebuli i natki pietruszki, pałką blendera wszystko zmiksować do masy wbić jajko, wsypać tartej bułki (1-1,5 szklanki, tyle,aby masa nie była za luźna), dodać kucharka,paprykę, wymieszać łyżką dodać mąki ziemniaczanej i wymieszać, od razu smażyć kotlety, formować kotlety o 1 cm grubości na gorącym oleju rzepakowym smażyć rumiane z każdej strony kotlety,odkładać na ręcznik papierowy wg opisu na opakowaniu sosu przygotować sos, ja dodatkowo dodałam pół szklanki wody wymieszanej ze śmietaną 18%