Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kotlety z kalafiora smakują i na ciepło i na zimno..........SMACZNEGO!!!
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 81
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2287
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 279
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1641
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 81
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2287
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 279
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1641
Składniki
w nie osolonej wodzie ugotować marchew i kalafior, wylać na durszlak i dobrze odcedzić z wody, do miski dodać warzywa, kawałki cebuli i natki pietruszki, pałką blendera wszystko zmiksować do masy wbić jajko, wsypać tartej bułki (1-1,5 szklanki, tyle,aby masa nie była za luźna), dodać kucharka,paprykę, wymieszać łyżką dodać mąki ziemniaczanej i wymieszać, od razu smażyć kotlety, formować kotlety o 1 cm grubości na gorącym oleju rzepakowym smażyć rumiane z każdej strony kotlety,odkładać na ręcznik papierowy wg opisu na opakowaniu sosu przygotować sos, ja dodatkowo dodałam pół szklanki wody wymieszanej ze śmietaną 18%