Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowuję je na obiad dla całej jak tyko cena kalafiora spada. Robi się je szybko a przepis jest bardzo prosty. Polecam
garnek, nóż, sitko tłuczek , widelec, patelnia, miska,
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 153
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 153
Składniki
Kalafiora oczyścić z liści, podzielić na różyczki, przełożyć do garnka razem z obraną marchewką, pietruszką i kawałkiem selera. Zalać wodą , dodać dużą szczyptę soli i gotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Następnie ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, cebulkę zieloną , zioła prowansalskie, jajko , doprawiamy do smaku solą i pieprzem mielonym i na koniec bułkę tartą dokładnie mieszamy. Masa ma być zwarta podobna jak na kotlety mielone. Z masy formujemy kotlety , obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z ulubiona surówką. Smacznego Rada; marchewkę , pietruszkę oraz seler możemy wykorzystać z rosołu.
Formowanie kotletów.
Kotlety po usmażeniu gotowe do podania.