Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z kapusty i pieczarek

Kotlety z kapusty i pieczarek

Autor:

Przepisów i artykułów: 410 Ocena: 5765

Dodano:

Odsłon: 7130

proste składniki, pyszne danie

Składniki

  • kapusta biała ok 40 dag poszatkowanej
  • pieczarki ok 60 dag
  • cebula 1 szt
  • jajko 1 szt
  • kasza manna 2 łyzki
  • olej
  • sól, pieprz
  • bułka tarta
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety z kapusty i pieczarek

Przygotowanie

  1. 1. kapustę zalać wodą, posolić, ugotować do miękkości, odcedzić, posiekac drobniej,
    2. na oleju poddusić posiekaną cebulę, dodać starte na grubej tarce pieczarki, dusić do odparowania wody,
    3. kapustę wymieszać z pieczarkami, dodać jajko i kaszę mannę, doprawić solą i pieprzem, odstawić na chwilę, żeby kasza napęczniała,
    4. z masy formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej, smażyc na rozgrzanym oleju,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń