Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko rozpływa się w ustach.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8162
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2787
Polecam.
Odsłon: 1391
Polecam.
Odsłon: 414
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8162
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2787
Polecam.
Odsłon: 1391
Polecam.
Odsłon: 414
Składniki
Umyte, osuszome mięso pokroić na grube plastry. Każdy plaster dobrze rozbić tłuczkem. Delikatnie posolić i osypywać przyprawą. Odkładać do miseczki. Pozostawić w lodówce na ok 2 godz. W salaterce rozbełtać jajka. Kotlety w misce kolejno osypywać mąką krupczatką i zamaczać w jajku. Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym. Na złoty kolor po obu stronach. Usmażone kotlety odkładać do żaroodpornego naczynia. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20 min. Gorące kotlety podawać do obiadu. Smacznego