Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko rozpływa się w ustach.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1670
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1670
Składniki
Umyte, osuszome mięso pokroić na grube plastry. Każdy plaster dobrze rozbić tłuczkem. Delikatnie posolić i osypywać przyprawą. Odkładać do miseczki. Pozostawić w lodówce na ok 2 godz. W salaterce rozbełtać jajka. Kotlety w misce kolejno osypywać mąką krupczatką i zamaczać w jajku. Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym. Na złoty kolor po obu stronach. Usmażone kotlety odkładać do żaroodpornego naczynia. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20 min. Gorące kotlety podawać do obiadu. Smacznego