Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można podać do nich surówkę lub dip co kto woli. Podajemy na gorąco bo takie są najsmaczniejsze. Jeśli macie ochotę na takie kotlety a nie macie tej kaszy możecie użyć innej, na przykład kukurydzianej, kuskusa, jaglanej czy nawet jęczmiennej.
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17230
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3170
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 567
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 173
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2113
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17230
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3170
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 567
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 173
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2113
Składniki
Kaszę ugotować w sporej ilości lekko osolonej wody i odcedzić na sicie. Boczek, cebulę, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć aż wszystko będzie miękkie i usmażone. W razie konieczności dodać odrobinkę oleju. W międzyczasie dodać zieleninę oraz czosnek i sól a także pieprz. Chwilkę smażyć i wyłączyć ogień, wystudzić. Kaszę przełożyć do garnka lub miski, dodać podsmażone składniki, wbić jajka, wsypać bułkę tartą i wymieszać masę. Gdyby była za bardzo sypka dodać troszkę bułki tartej i w miarę konieczności jeszcze doprawić. Na patelni rozgrzać okej. Brać porcje masy ( ja używałam sporej łyżki do lodów ) formować okrągłe kotleciki i panierować w bułce tartej. Kotlety kłaść na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z obu stron. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym.