Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można podać do nich surówkę lub dip co kto woli. Podajemy na gorąco bo takie są najsmaczniejsze. Jeśli macie ochotę na takie kotlety a nie macie tej kaszy możecie użyć innej, na przykład kukurydzianej, kuskusa, jaglanej czy nawet jęczmiennej.
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 56
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 93
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 122
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 97
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 56
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 93
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 122
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 97
Składniki
Kaszę ugotować w sporej ilości lekko osolonej wody i odcedzić na sicie. Boczek, cebulę, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć aż wszystko będzie miękkie i usmażone. W razie konieczności dodać odrobinkę oleju. W międzyczasie dodać zieleninę oraz czosnek i sól a także pieprz. Chwilkę smażyć i wyłączyć ogień, wystudzić. Kaszę przełożyć do garnka lub miski, dodać podsmażone składniki, wbić jajka, wsypać bułkę tartą i wymieszać masę. Gdyby była za bardzo sypka dodać troszkę bułki tartej i w miarę konieczności jeszcze doprawić. Na patelni rozgrzać okej. Brać porcje masy ( ja używałam sporej łyżki do lodów ) formować okrągłe kotleciki i panierować w bułce tartej. Kotlety kłaść na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z obu stron. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym.