Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można podać do nich surówkę lub dip co kto woli. Podajemy na gorąco bo takie są najsmaczniejsze. Jeśli macie ochotę na takie kotlety a nie macie tej kaszy możecie użyć innej, na przykład kukurydzianej, kuskusa, jaglanej czy nawet jęczmiennej.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36516
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 378
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 117
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 361
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9191
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36516
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 378
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 117
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 361
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9191
Składniki
Kaszę ugotować w sporej ilości lekko osolonej wody i odcedzić na sicie. Boczek, cebulę, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć aż wszystko będzie miękkie i usmażone. W razie konieczności dodać odrobinkę oleju. W międzyczasie dodać zieleninę oraz czosnek i sól a także pieprz. Chwilkę smażyć i wyłączyć ogień, wystudzić. Kaszę przełożyć do garnka lub miski, dodać podsmażone składniki, wbić jajka, wsypać bułkę tartą i wymieszać masę. Gdyby była za bardzo sypka dodać troszkę bułki tartej i w miarę konieczności jeszcze doprawić. Na patelni rozgrzać okej. Brać porcje masy ( ja używałam sporej łyżki do lodów ) formować okrągłe kotleciki i panierować w bułce tartej. Kotlety kłaść na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z obu stron. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym.