Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcia Stefcia z Bieszczad robi je często, smakują wybornie.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 336
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 242
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1373
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 336
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 242
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1373
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć na noc, następnie ugotować, dobrze odcedzić i drobno posiekać. Na wywarze z grzybów ugotować kaszę. Ostudzić, dodać jajka, grzyby, koper, uduszoną cebulę i ugotowany ryż. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać (gdy masa będzie za rzadka dodać bułki tartej). Formować na dłoni zgrabne kotlety, panierować w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor, podawać z sosem koperkowym lub grzybowym. SMACZNEGO.