Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z kaszy gryczanej

Kotlety z kaszy gryczanej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2572 Ocena: 19748

Dodano:

Odsłon: 39613

Babcia Stefcia z Bieszczad robi je często, smakują wybornie.

Składniki

  • Kasza gryczana 30 dag
  • Ryż ugotowany 1 szklanka
  • Grzyby suszone 2 dag
  • Tłuszcz 8 dag
  • Koperek posiekany 1 łyżka
  • Jajka 2 szt.
  • Cebula biała 1 szt.
  • Bułka tarta
  • Sól i pieprz do smaku
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety z kaszy gryczanej

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Grzyby namoczyć na noc, następnie ugotować, dobrze odcedzić i drobno posiekać. Na wywarze z grzybów ugotować kaszę. Ostudzić, dodać jajka, grzyby, koper, uduszoną cebulę i ugotowany ryż. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać (gdy masa będzie za rzadka dodać bułki tartej). Formować na dłoni zgrabne kotlety, panierować w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor, podawać z sosem koperkowym lub grzybowym. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń