Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna propozycja na bezmięsne kotlety
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6368
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114631
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6368
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114631
Składniki
1. grzyby namoczyć na kilka godzin, ugotować w wodzie w której się moczyły, 2. zagotować 2 1/2 szkl bulionu warzywnego, wsypać 1 szkl kaszy, gotować na małym ogniu do miękkości, 3. rozgrzać łyżkę oleju, dodać posiekaną cebulę, poddusić, dodać startą marchew i pokrojonego pora, posolić, dusić do miękkości, dodać pokrojone grzyby, dusic chwile , 4. wymieszać kaszę z warzywami i grzybami, dodać jajko i mąkę, doprawić do smaku, formowac kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rumiano, smacznego