Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna propozycja na bezmięsne kotlety
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1044
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 952
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1044
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 952
Składniki
1. grzyby namoczyć na kilka godzin, ugotować w wodzie w której się moczyły, 2. zagotować 2 1/2 szkl bulionu warzywnego, wsypać 1 szkl kaszy, gotować na małym ogniu do miękkości, 3. rozgrzać łyżkę oleju, dodać posiekaną cebulę, poddusić, dodać startą marchew i pokrojonego pora, posolić, dusić do miękkości, dodać pokrojone grzyby, dusic chwile , 4. wymieszać kaszę z warzywami i grzybami, dodać jajko i mąkę, doprawić do smaku, formowac kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rumiano, smacznego