Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
po świątecznych obżarstwach pora na potrawy lekkie, ostatnio stałam się fanką takich własnie dań
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10405
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12848
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4594
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10405
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12848
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4594
Składniki
1. kaszę jaglaną przepłukać gorącą wodą, potem zimną i znów gorącą i zimną, wsypać do garnka, zalać gorącą wodą, gotować na małym ogniu, w miarę potrzeby dolewać płynu, dodać ziarenka smaku (można oczywiście do gotowania użyć rosołu), kasza ma być miękka ale sypka, wystudzić, 2. brokuła ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, jeszcze gorącego rozdrobnić widelcem, 3. kaszę wymieszać z brokułem, dodać przeciśnięty czosnek, jajko, doprawić solą i pieprzem ( jeśli masa jest za rzadka dosypać bułki tartej ), 4. z masy formować kotlety, smażyć na rumiano, podawać z surówką, smacznego