Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone w piekarniku lekkie kotleciki z kaszy i warzyw. Chrupiące i pachnące czosnkiem.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 24
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 35
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 32
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 32
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 28
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 24
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 35
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 32
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 32
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 28
Składniki
Kaszę zalewamy wodą w proporcji 1:2,5. Gotujemy na małym ogniu do wchłonięcia wody. Zostawiamy do ostygnięcia. Grzyby zalewamy zimną wodą i gotujemy (od momentu wrzenia wody przez 15 minut). Kroimy w kosteczkę. Marchew trzemy na tarce, cebulę kroimy w kostkę a czosnek przeciskamy. Mieszamy warzywa, grzyby i kaszę. Dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawy. Mokrymi rękami formujemy kotleciki i układamy na natłuszczonej blaszce. Ja używałam natłuszczonego papieru do pieczenia
Pieczemy 40 minut w 160 stopniach. Są pyszne na świeżo i po podgrzaniu następnego dnia.