Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone w piekarniku lekkie kotleciki z kaszy i warzyw. Chrupiące i pachnące czosnkiem.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 54
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 209
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 187
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 54
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 209
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 187
Składniki
Kaszę zalewamy wodą w proporcji 1:2,5. Gotujemy na małym ogniu do wchłonięcia wody. Zostawiamy do ostygnięcia. Grzyby zalewamy zimną wodą i gotujemy (od momentu wrzenia wody przez 15 minut). Kroimy w kosteczkę. Marchew trzemy na tarce, cebulę kroimy w kostkę a czosnek przeciskamy. Mieszamy warzywa, grzyby i kaszę. Dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawy. Mokrymi rękami formujemy kotleciki i układamy na natłuszczonej blaszce. Ja używałam natłuszczonego papieru do pieczenia
Pieczemy 40 minut w 160 stopniach. Są pyszne na świeżo i po podgrzaniu następnego dnia.