Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki gryczane przygotowane z kiszonej kaszy gryczanej.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1294
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 803
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1419
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1294
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 803
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1419
Składniki
Kaszę odsączyć z zalewy. Połowę zmielić w maszynce do mięsa. Dodać drugą część kaszy. Wybić jajka. Dorzucić natkę pietruszki. Wsypać bułkę tartą. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić. Dłonie zwilżyć wodą i uformować placki. Usmażyć na rozgrzanym maśle. Przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczu.