Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki gryczane przygotowane z kiszonej kaszy gryczanej.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 872
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1041
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2083
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 872
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1041
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2083
Składniki
Kaszę odsączyć z zalewy. Połowę zmielić w maszynce do mięsa. Dodać drugą część kaszy. Wybić jajka. Dorzucić natkę pietruszki. Wsypać bułkę tartą. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić. Dłonie zwilżyć wodą i uformować placki. Usmażyć na rozgrzanym maśle. Przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczu.