Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z kiszonej kaszy gryczanej

Kotlety z kiszonej kaszy gryczanej

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 494

Dodano:

Odsłon: 666

Placki gryczane przygotowane z kiszonej kaszy gryczanej.

Składniki

  • 2 szklanki kiszonej kaszy gryczanej
  • 2 jajka
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • masło klarowane do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety z kiszonej kaszy gryczanej

Przygotowanie

  1. Kaszę odsączyć z zalewy. Połowę zmielić w maszynce do mięsa. Dodać drugą część kaszy. Wybić jajka. Dorzucić natkę pietruszki. Wsypać bułkę tartą. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić. Dłonie zwilżyć wodą i uformować placki. Usmażyć na rozgrzanym maśle. Przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń