Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki gryczane przygotowane z kiszonej kaszy gryczanej.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2838
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 563
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 408
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2838
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 563
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 408
Składniki
Kaszę odsączyć z zalewy. Połowę zmielić w maszynce do mięsa. Dodać drugą część kaszy. Wybić jajka. Dorzucić natkę pietruszki. Wsypać bułkę tartą. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić. Dłonie zwilżyć wodą i uformować placki. Usmażyć na rozgrzanym maśle. Przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczu.