Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne połączenie drobiu z pysznym, kremowym sosem musztardowym
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47761
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 410
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47761
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 410
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Składniki
Filety z kurczaka należy pokroić na mniejsze kawałki i potłuc lekko jak na kotlety. Posypać przyprawami, wymieszać z musztardą. Podsmażyć na dużym ogniu, na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki w niezbyt małe kawałki (u mnie ćwiartki). Usmażyć w garnku do odparowania wody.
Usmażone filety dodać do pieczarek. Dodać jogurt, śmietanę, posiekany koperek i ewentualnie więcej musztardy do smaku. Doprawić do smaku. Dusić kilka minut, aż sos zgęstnieje.
Mięso z sosem podawać z kaszą lub ziemniakami. Smacznego :-)