Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialne połączenie drobiu z pysznym, kremowym sosem musztardowym
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Filety z kurczaka należy pokroić na mniejsze kawałki i potłuc lekko jak na kotlety. Posypać przyprawami, wymieszać z musztardą. Podsmażyć na dużym ogniu, na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki w niezbyt małe kawałki (u mnie ćwiartki). Usmażyć w garnku do odparowania wody.
Usmażone filety dodać do pieczarek. Dodać jogurt, śmietanę, posiekany koperek i ewentualnie więcej musztardy do smaku. Doprawić do smaku. Dusić kilka minut, aż sos zgęstnieje.
Mięso z sosem podawać z kaszą lub ziemniakami. Smacznego :-)