Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne kotlety mielone z przyprawami i ziołami dobrymi nie tylko na trawienie. Ciecierzyca jest zdrowszym zamiennikiem od namoczonej bułki. Jej smak jest tutaj lekko wyczuwalny z takimi aromatycznymi, ale nie dominującymi w smaku przyprawami. Kotlety są syte, delikatne, ale masa jest zwarta może trochę kleista.. Doskonale pasują z przyprawionym ryżem
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 567
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16844
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 651
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 567
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16844
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 651
Składniki
Mięso wymieszać z utartą na tarce o grubych oczkach cebulą. Dodać jajko przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i zmieloną ciecierzycę. Zostawić w lodówce przez około 30 minut. Uformować małe owalne kotleciki i usmażyć z 3 stron na rozgrzanym tłuszczu. Trzymać je na cieple aby nie ostygły.
Ugotować ryż. Cebulę i cukinię pokroić w kostkę. Usmażyć na tłuszczu z kotletów cebulę i dodać cukinię. Gdy warzywa lekko zmiękną dodać ugotowany ryż kolendrę mieszając cały czas. Doprawić solą i pieprzem do smaku.