Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne kotlety mielone z przyprawami i ziołami dobrymi nie tylko na trawienie. Ciecierzyca jest zdrowszym zamiennikiem od namoczonej bułki. Jej smak jest tutaj lekko wyczuwalny z takimi aromatycznymi, ale nie dominującymi w smaku przyprawami. Kotlety są syte, delikatne, ale masa jest zwarta może trochę kleista.. Doskonale pasują z przyprawionym ryżem
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 155
Bardzo aromatyczna, kwaśno-pikantna, zawiesista zupa w azjatyckim stylu. Palu...
Odsłon: 30
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 155
Bardzo aromatyczna, kwaśno-pikantna, zawiesista zupa w azjatyckim stylu. Palu...
Odsłon: 30
Składniki
Mięso wymieszać z utartą na tarce o grubych oczkach cebulą. Dodać jajko przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i zmieloną ciecierzycę. Zostawić w lodówce przez około 30 minut. Uformować małe owalne kotleciki i usmażyć z 3 stron na rozgrzanym tłuszczu. Trzymać je na cieple aby nie ostygły.
Ugotować ryż. Cebulę i cukinię pokroić w kostkę. Usmażyć na tłuszczu z kotletów cebulę i dodać cukinię. Gdy warzywa lekko zmiękną dodać ugotowany ryż kolendrę mieszając cały czas. Doprawić solą i pieprzem do smaku.