Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Robi się je szybko i są smaczne zarówno na ciepło jak i zimno.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 972
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1996
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 972
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1996
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Składniki
Obrać mięso z rosołu i drobno posiekać. Namoczyć chleb w wodzie lub mleku, posiekać pietruszkę. Cebulkę pokroić w kostkę, czosnek 1 ząbek przecisnąć przez praskę, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce. Warzywa usmażyć na łyżce oleju do złotego koloru. Pieczarki pokroić w plasterki, usmażyć na patelni bez oleju, żeby odparowała z nich cała woda. Wszystkie składniki dać do miski, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką ( można dać inne przyprawy według uznania), ugnieść dobrze masę. Jeśli kotlety nie dadzą się uformować dodać bułki tartej. Gotowe kotleciki smażyć na brązowy kolor. Smacznego!