Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Robi się je szybko i są smaczne zarówno na ciepło jak i zimno.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 774
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5529
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9350
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 190
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 774
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5529
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9350
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 190
Składniki
Obrać mięso z rosołu i drobno posiekać. Namoczyć chleb w wodzie lub mleku, posiekać pietruszkę. Cebulkę pokroić w kostkę, czosnek 1 ząbek przecisnąć przez praskę, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce. Warzywa usmażyć na łyżce oleju do złotego koloru. Pieczarki pokroić w plasterki, usmażyć na patelni bez oleju, żeby odparowała z nich cała woda. Wszystkie składniki dać do miski, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką ( można dać inne przyprawy według uznania), ugnieść dobrze masę. Jeśli kotlety nie dadzą się uformować dodać bułki tartej. Gotowe kotleciki smażyć na brązowy kolor. Smacznego!