Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oszczędna gospodyni nie może sobie pozwolić na marnowanie jedzenia - zwłaszcza resztek po gotowaniu rosołu. Warzywa i mięso z zupy można wykorzystać do przygotowania potrawki, pasztetu lub pysznych kotletów dla całej rodziny. Poniżej przedstawiamy przepis na soczyste, jędrne kotlety, do których wykorzystamy oddzielone mięso z kurczaka, gotowaną marchewkę, pietruszkę i cebulę. Do tego wystarczy dodać jajko, bułkę tartą i odrobinę przypraw. Tak przygotowane kotlety serwujemy z gotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 106
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22309
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 145
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 106
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22309
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 145
Składniki
Mięso i warzywa z rosołu drobno siekamy lub przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Dodajemy jedno całe jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz. Z podanych składników wyrabiamy jednolitą masę na kotlety.
Dłonie zwilżamy wodą. Formujemy równej wielkości kotleciki.
Kotlety z mięsa z rosołu smażymy na patelni z rozgrzanym masłem klarowanym - na wolnym ogniu z dwóch stron, na złoty kolor.