Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oszczędna gospodyni nie może sobie pozwolić na marnowanie jedzenia - zwłaszcza resztek po gotowaniu rosołu. Warzywa i mięso z zupy można wykorzystać do przygotowania potrawki, pasztetu lub pysznych kotletów dla całej rodziny. Poniżej przedstawiamy przepis na soczyste, jędrne kotlety, do których wykorzystamy oddzielone mięso z kurczaka, gotowaną marchewkę, pietruszkę i cebulę. Do tego wystarczy dodać jajko, bułkę tartą i odrobinę przypraw. Tak przygotowane kotlety serwujemy z gotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1139
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 889
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 499
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1139
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 889
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 499
Składniki
Mięso i warzywa z rosołu drobno siekamy lub przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Dodajemy jedno całe jajko, bułkę tartą oraz sól i pieprz. Z podanych składników wyrabiamy jednolitą masę na kotlety.
Dłonie zwilżamy wodą. Formujemy równej wielkości kotleciki.
Kotlety z mięsa z rosołu smażymy na patelni z rozgrzanym masłem klarowanym - na wolnym ogniu z dwóch stron, na złoty kolor.