Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z mortadeli

Kotlety z mortadeli

Autor:

Przepisów i artykułów: 535 Ocena: 16834

Dodano:

Odsłon: 769

Pyszne, szybkie i proste.

Składniki

  • 50-70 dag mortadeli
  • 2 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu (u mnie ze słoiczka)
  • sól i pieprz
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mortadele kroimy w plastry, które obtaczamy w mące.

  2. Jajka roztrzepujemy z majonezem oraz chrzanem doprawiając solą i pieprzem.

  3. Obtoczone w mące plastry mortadeli maczamy w jajku, a następnie w bułce tartej.

  4. Tak przygotowane kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

  5. Kotleciki podajemy zaraz po usmażeniu z ulubioną surówką i ziemniaczkami.

  6. ;-D

  7. ;-)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 07 czerwca Jakie pyszne kotlety,dawniej często gościły na stole bo nie było nic innego,dobrze,że przypomniałaś o nich:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchmariola63 31 maja Pamiętam ten smak. Dziś ciężko jest kupić taką mortadelę o smaku jaki miała z 30 lat temu. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 30 maja Slyszalam o tym cudzie ale nigdy nie mialam okazji sprobowac :D Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 30 maja Ło matulu, to dopiero dzieciństwo!!! Pamiętam z domu, mówiliśmy na to oszukane schabowe :):):) Super :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń