Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieki temu, dokładnie w ubiegłym tysiącleciu, zajadano się wybornymi kotletami z mortadeli. „Wszedliśmy” w posiadanie włoskiej mortadeli z pistacjami i od razu wiedzieliśmy co z nią zrobić.
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 191
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 119
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 191
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 119
Składniki
Z mortadeli kroimy 5 mm plastry (4 sztuki na dwie osoby). Na kotlet składają się dwa plastry+ plaster sera salami. Obtaczamy kolejno Mąka Jajko Bułka tarta lub tak jak u nas panierka panko. Smażymy na rumiano.