Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z mortadeli to kultowe danie z czasów PRL-u. Zwane nieco ironicznie”oszukane schabowe”. Na pewno są tanie i smaczne oraz bardzo szybkie w przygotowaniu. Jeśli goni nas czas to mortadela w chrupiącej panierce jest doskonałym wyborem. My podałyśmy ją z ziemniakami i równie szybkim bigosikiem z kapusty pekińskiej.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13150
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2512
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3668
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4596
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13150
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2512
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3668
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4596
Składniki
Mortadelę kroimy na plastry. Z 40 dkg wędliny wyszło osiem 0,5 cm plastrów. Na patelni rozgrzewamy olej. W miseczce roztrzepujemy jajko i przyprawiamy je odrobiną soli oraz pieprzu. Plastry wędliny oprószamy mąką, nadmiar strzepujemy. Następnie maczamy je w jajku i bułce tartej, Układamy na gorącym tłuszczu, smażymy z obu stron do przyrumienienia. Kotlety z mortadeli gotowe!
Podałyśmy je z ziemniakami z wody i bigosem z kapusty pekińskiej: https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-bigos-z-kapusty-pekinskiej,1963807,walek.html