Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie szybkie, tanie, proste, a jakie pyszne. Porcja na około 9 sztuk.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5498
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47974
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165811
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5498
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47974
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165811
Składniki
Pieczarki dokładnie umyć, pokroić w około 1 cm kostkę. Wrzucić na rozgrzany olej, kiedy wytracą wilgoć i zaczną się smażyć, wrzucić posiekaną cebulę i smażyć dalej do zeszklenia tej ostatniej. Grzybki i cebulkę odsączyć z tłuszczu i przełożyć do miseczki, wystudzić. Ugotowane na twardo jaja posiekać, połączyć z pieczarkami, dodać przyprawy, zmiażdżony czosnek, wbić jajo, dodać tartą bułkę, wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć niewielkie kotlety na oleju, z obu stron. Odsączać z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z ulubionymi dodatkami.